Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

kolos.veliky

25. 2. 2011 10:09
Pane učiteli,

zaregistroval jste, že tato petice je z dílny politické strany KDU-ČSL? Proč myslíte, že takovouto petici spustili? Pro blaho lidí a nebo pro návrat do sněmovny.

Pokud jste člen nebo volič této strany, potom Vás samozřejmě chápu. Nejsnaživější naháněči signatářů se možná dostanou na volitelná místa.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

25. 2. 2011 10:01
My, nikde se napodepisující s reformou souhlasíme

eforma alespoň částečně umožňje lidem (poplatníkům) volbu při nakládání s jejich penězi. Mohou rozhodnout, zda desetinu peněz (10,7 %) z palety, kterou cpou do pojistného systému použijí v systému jiném. A rádi přidají svá další 2 % z platu.

Co vám vadí?  Myslím, že to, že budou vkládat méně svých peněz do systému, který je přistrčí jiným. Vadí vám, že se nebudete moci o jejich peníze rozdělit v tém míře, v jaké dosud. A možná vám i vadí, že jejich důchod + penze budou vyšší, více úměrné jejich platbám.

Pokud nevyužijete out-put,  může vám být put-na, jestli peníze ve fondech sežere inflace či krize. Vás se to přece nebude týkat (když máte ten krásný průběžný důchodový systém).  Prodělají přece ti darebáci, kteří do out-putu šli.

Mimochodem: Současný systém nevydrží dlouho. Jak byste si představoval reformu vy?

0 0
možnosti
KZ

Katka1

25. 2. 2011 10:05
Re: My, nikde se napodepisující s reformou souhlasíme

Líbí se mi Vaše slovní hříčka. Jen to není out-put, ale opt-out

0 0
možnosti
PK

pavel kula

25. 2. 2011 9:55
Žasnu, co za lidi učí.

To není jen komunistka Semelová.  Vám bych přál, aby vám při odchodu do důchodu dali jen ty peníze které jste odvedl a byl bych zvědavý, jak dlouho byste z nich vyžil

0 0
možnosti
VT

hinny

25. 2. 2011 10:00
Re: Žasnu, co za lidi učí.

Pomineme, že autor nechápe co znamená průběžný důchodový systém. Ale obávám se že autor neněl na mysli peníze které "odvede" on sám, ale peníze, které "odvedou" ti druzí a on je bude moci spotřebovat :-/

0 0
možnosti
TB

Primak

25. 2. 2011 9:46
Bohužel

tím, že se vláda rozhodla spojit důchodovou reformu s nesmyslnou podobou navýšení DPH dala do ruky střelivo levici.

Tomu pánovy nikdo nevysvětli, že opt out je naprosto žádoucí a hlavně ve světě zcrela normální věc (nikoliv zlodějina TOP a ODS).

Co je horší je ten dobrovolně poviný příplatek  a špútaně navržené zvýšení DPH.

TB

0 0
možnosti
VT

hinny

25. 2. 2011 9:48
Re: Bohužel

no dotyčný podle mého hlavně chce aby ten příplatek za něho platil někdo jiný !

0 0
možnosti
PM

assam

25. 2. 2011 9:41
Mladý komunista?

Kde chcete ty prachy na svůj důchod nahrabat? Sebrat někomu dalšímu,kdo má o tisícikorunu na platu víc?8-o petr.assam

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

25. 2. 2011 9:40
u fsech marxu ...

osobo, co KONKRETNE je na tom vami zminovanem "snizeni solidarity" spatneho ? me to naopak prijde jako fajn napad ... proc bych mel sypat a sypat do bezedne diry jmenem statni rozpocet desetitisice kazdy mesic, kdyz po odchodu do duchodu dostanu vymereny duchod v prakticky stejne vysi, jako dostanete vy, s vasimi RADOVE nizsimi odvody socialniho a duchodoveho "pojisteni" ?

0 0
možnosti
VT

hinny

25. 2. 2011 9:35
každý sám za sebe (a svou rodinu)

ehm a proč si myslíte, že by váš důchod měl za vás platit někdo jiný ? Sice spoření ve fondech mi také nepřipadá optimální, ale je každého zodpovědností se o sebe (a svou rodinu) postarat sám a to i včetně zabezpečení na stáří - vychovejte dobře děti, kteřé se pak o vás postarají, spořte si sám, investujte do nemovitosti(í) které pak před důchodem třeba můžete prodat, ale nekoukejte kdo jiný má doplácet na vaší existenci

0 0
možnosti
RK

semelik

25. 2. 2011 9:28
myslí si snad někdo, že zákonodárci, kteří SAMI SOBĚ

odhlasují úpravu platu a teprve následně při výplatě zjišťují, čeho že se to vlastně dopustili (a začnou protestovat sami proti sobě - škoda jenom, že to neskončilo demonstrací) budou brát ohled na nějaké petice?

I kdyby je podepsali úplně všichni včetně parlamentu a senátu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1855x
Učitel na gymnáziu, hospodářský historik a komunální politik. Angažuje se v místní politice v Praze 7. Zorganizoval například úspěšné referendum za nepředraženou radnici, kterým se podařilo ušetřit 500 milionů korun. Nyní se snaží společně s dalšími uspět v komunálních volbách s hnutím PRAHA 7 SOBĚ - www.PRAHA7SOBE.cz, aby se ušetřené peníze nerozházely jinak. www.facebook.com/praha7sobe

Seznam rubrik