Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Ralefo

25. 2. 2011 19:59
Český naivismus

Obdivuji naivitu Vás všech, že doufáte, že po třiceti letech ukládání peněz do fondů, Vám bude něco úžasně zhodnoceného vypláceno.

Jinak dám hypotetický příklad, kdyby něco podobného bylo spuštěno v roce 1970 a Vy co jste z toho tak uešení jste si začali ukládat do fondů měsíčne 100 Kč (tehdy byla slušná výplata okolo 800-900 Kč) a davám Vám velmi slušné zhodnocení více než 5%.

Meli by jste v roce 1990 naspořeno krásných 25 200 Kč. Při průměrné době 15 let dožití  by Vám z toho vyšel důchod  140 Kč. To by bylo krásné, v roce 1990 by jste nastoupili do penze a měli by ste 140 Kč měsíčne. Můžete mě napsat, že to je absurdní příměr, ale Vy víte co bude v roce 2040???

Super ne???? Fondy jsou fakt dobrá věc obzvlástě na třicet a více let. Tedy jděte do toho, ale za svý a nevytahujte peníze z průběžného systému.

0 0
možnosti
MJ

Ralefo

25. 2. 2011 12:56
Rádi platímě Koženým, Pitrům, Bakalům, jsme prostě superlidi

Když to tady čtu, musím uznat, že demagogie této vlády ji mistrná, vytvořit zásadní panický strach z krachujicího důchodového systému a ryhle nastrčit jediné samospásné řešení. Mezitím udělat spoustu "dobrých věcí" jako seškrtat mateřskou, de-fakto zrušit porodné, udělat takovej bordel ve školství, že není kam upíchnout děti do školky, když rodiče to dítě mají, no prostě udělali maximum, aby se tady děti opravdu nerodili, aby mohli začít říkat, dyť ti budoucí daňový poplatníci opravdu nejsou, měli jsme pravdu, proto jsme udělali tuhle SUPERREFORMU. A my jen jako oslové budeme kývat hlavama a říkat je to tak. A národ jde do pr...le. Super, tomu říkám zodpovědná vláda více než si myslíme, nejsem žádněj levičák, ale tohle ja na mě fakt moc hustý....

0 0
možnosti
VT

hinny

25. 2. 2011 13:35
Re: Rádi platímě Koženým, Pitrům, Bakalům, jsme prostě superlidi

proč - mám 4 děti a umím se o ně postarat bez toho abych k tomu potřeboval stát - na důchod si ukládám peníze do baráku - který mohu v případě potřeby prodat pokud by se mi v důchodu nedostávalo a děti by se mne nemohly postarat. Pravda nemám nejmodernější 3D televizi, poslední model mobilu a nejezdíme každé léto do Hughady. Ale nejsem závislý od státu (pokud se mne nebudou snažit netáhla obrat). Ostatně ja také fondům nevěřím, ale proto že se lehce najde nenechavá rudá pracka co je schopna celé fondy znárodnit a rozdat netáhlům co byli nezodpovědní a namísto spoření/investování probendili penízky po hospodách, Hurghádách a elektroshopech :-/

0 0
možnosti
PK

king2010

25. 2. 2011 12:51
Měl jem za to, že

naše děti budou učit učitélé s rohkledem. Ale to jsem netušil, že se najdou i tací, kritizují i to co není. Prosím, seznamte se PLNĚ a ne jako  Vaši žáci s učivem, případnou změnou výpočtu důchodu, a pak něco napište.

Jinak základ je jeden, už nikdy se o Vás stát nepostará, tak jak se nestaral dosud. Pro připomenutí, za komunismu byli platy kolem 2 000,- Kč a důchody kolem 650 ,-

až 900,- Kč . Koupit jste si mohl všechno, co zrovna bylo a ovoce a zeleniny bylo celý rok dostatek. (něco sice v konzervách a sklenicích - dokonce se prodávala i naložená vejce ve vodním skle) ale to je na Vás asi už historie ke které se nevracím . 

0 0
možnosti

Jan Čižinský

25. 2. 2011 15:25
Re: Měl jem za to, že

Vy víte dokonce víc než vláda, jak se bude počítat důchod. Mne by to také moc zajímalo, jakým přepočtem se z průběžného systému sníží důchody těm, kteří se rozhodnou pro opt-out. Pokud to víte, napište mi to. Díky

0 0
možnosti
IJ

India

25. 2. 2011 12:44
A do toho čtu,

že ČEZ vloni vydělal 47 miliard korun a - BOŽE - o 5 miliard méně než loni! Kdyby se odečetly šíleně nadprůměrné mzdy, tak ČEZ má 50 miliard, z kterých by mohl státu datovat pětinu a bylo by hned na všechno...! na jedné straně budeme žrát trávu, na druhé staně budou žrát zlatá vejce. Já bych do toho.... ;-O

0 0
možnosti
PK

king2010

25. 2. 2011 12:53
Re: A do toho čtu,

Víte. musíte si při dělení dividen ČEZu připomenout, že rozdělujete již rozdělené !!

A pokud toto nepochopíte, tak bude stále ještě něco rozdělovat a oblbovat sám sebe.

0 0
možnosti
T(

ToughestDebaterEver (GodMode:On)

25. 2. 2011 11:27
Takto navržená reforma je kočkopes!

Jelikož za tím stojí vláda vedená Petrem Nečasem a na MPSV sedí dráb Drábek, není možný jiný výsledek, než KOČKOPES, případně ještě tzv. PRASOPES :-) No když se nad tím návrhem zamyslí každej vážně, tak to tak ale je. Někteří to sice vítají, protože přerozdělení od nich směrem do systému mohou snížit, ale jaký efekt to má na celek? Dojde k výpadku v systému v řádu desítek miliard. Tento výpadek se bude sanovat zvýšením DPH o nevídaných 10%, což je v podmínkách ČR (kupní síla a platy vs. cenová hladina) brutální masakr, který dopadne jako kladivo na 2/3 národa (méně než prům. plat) a navíc bude mít i negativní vedlejší efekty - podvody, zmatky co je v jaký sazbě atd., dále to podváže ekonomiku (drahota, přičtěte si plány Kalouska v daních - stavebko, hypotéky atd.) a v konečným důsledku to zcela určitě nepodpoří mladý rodiny (demografický dopad).

0 0
možnosti
T(

ToughestDebaterEver (GodMode:On)

25. 2. 2011 11:29
Re: Takto navržená reforma je kočkopes!

Politický důsledek bude, že nažene lidi do náruče levice a nula od nuly pojde, bacovíc bude to ještě horší (10% na DPH totálně vygumuje nějaký usmolený procenta ušetřený na soc. poj.). Celkově bych řek, že to je pseudoreforma, pro blbýho čecháčka, který se zase nechá oškubat jako husa kde se dá, ale bude jásat, že dostal pak zlomek zpátky. :-P

0 0
možnosti
MJ

Ralefo

25. 2. 2011 11:21
DPH

Tedy já chci zůstat v průběžném pilíři, protože mu v těch našich podmínkách věřím opravdu nejvíc. A nehodlám platit zvýšenou sazbu DPH na to že několik vyvolených udělá pseudoreformu, tedy požaduji, abych měl všude v obchodě  možnost říci, že já jsem mimo opt-out a tedy neplatím zvýšené DPH, to ať platí ti kteří si vytáhnou svá tři procenta!!!!!!!!!!! Nechápete jak tohle brutálně všichni odskáčeme???

Tedy podepsal jsem

0 0
možnosti
PK

king2010

25. 2. 2011 12:59
Re: DPH

Nikdo Vás nenutí zůstat tam kde jste. Problém ovšem je, že pokud si nenaspoříte, a je jedno jak, tak důchod z průběžného  Vám sníží žívotní úroveň na takové minimum, že budete pak řvát..  Je mi jedno co uděláte, ale to co nyní dáváte na důchod, je hned ten měsíc utraceno a ještě se nedostává. ( Začínají jít do důchodu lidé , kteří odváděli více  a důchody jsou vyšší. ) Zkuzte si s počítat kolik lidí dneska musí vydělat na jeden důchod .

0 0
možnosti
MJ

Ralefo

25. 2. 2011 11:17
Dobrá reforma, no jistě....chachacha

Já mám tři děti je mi 30 let (vydělávám dost nad průměr ČR) a nehodlám přistoupit na to, aby moje děti platili někoho na důchod, kdo žádného poplatníka nevychoval. Já nyní platím na důchody svých rodičů a nemám s tím problém. Ale tahle pseudo reforma je fakt cesta do pekel.

Proč vláda a pan Kalousek nevyčíslí jakej bude mít dopad zvýšení DPH na ekonomiku, no fatální. Totálně se na několik let zabrzdí. Celej sektor stavebnictví, zemědělství potravinářství, všeho, bude se propouštět atd. Nikdo touhle cestou již nejde, Maďaři se bbijí do palice, zeptejte se na Slovensku jak jsou spokojení, Poláci také tento super systém zásadně přibrzdili. Jen u nás to určitě bude fungovat, obzvláště s tunelářksou povahou některých našich spoluobčanů.

Fandím Vám všem co Kalouskovi věříte, zeptejte se ho kolik tam on sám bude spořit či spoří a co jeho děti???

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

25. 2. 2011 11:25
Re: Dobrá reforma, no jistě....chachacha

asi takhle: pokud budu ty penize cpat do bezedne cerne diry jmenem statni rozpocet, dostanu v duchodu prakticky stejne jako nekdo, kdo te same diry cpal RADOVE mene ... pokud budu ty same penize davat do priatnich fonfu, tak dostanu vyplacenou sumu alespon priblizne odpovidajici tomu, co jsem do fondu vlozil. ano, ma to svoje rizika, a ano, je to nesolidarni vuci tem, kdo zustanou v tom statnim prubeznem systemu ... ale ta rizika jsem ochoten prijmout a tu nesolidarnost holt taky nejak preziju, kdyz to musi bejt.

0 0
možnosti
MJ

Ralefo

25. 2. 2011 11:15
Dobrá reforma, no jistě....chachacha

Tedy se zde hraje o 200-300 MILIARD Kč pro pár vyvolených. Argumenty typu, že konkurence mezi penzijními fondy nabídně ten nejlepší produk a bla bla bla, máme snad tady nějakých 18 bank a je zde nějaká super konkurence? Spíše tichej kartel, všichni platíme plus mínus stejně spoustu debilních popltaků atd. Jen pro srovnání ČSSZ má režii max. 2%. Oni ty fondy to krásně našolichají tak aby tam bylo nějaké to procentíčko, které zákon ukládá, ale za třicet let ta hodnota pěněz bude někde úplně jinde.

0 0
možnosti
MJ

Ralefo

25. 2. 2011 11:14
Nemám Lidovce moc v oblibě, ale teď mají pravdu

Jak vidno spoustu z Vás co zde diskutujete vůbec nachápete oč zde běží. Tedy vláda chce, nýní již tedy nepovinně (jak krásné a šlechetné) vývést peníze odněkud, kde již teď jich je docela málo (díky krizy, díky snižujicímu se počtu pracujicích, díky tomu, že se z tohoto průběžného piliří vyplácejí také vdovské důchody, sirotčí a především invalidní!!!!) a dát v horizontu asi 25-30 let do pěti soukromých fondů okolo jednoho bilionu korun. Víte někdo z Vás kolik je průměrná režie penzijní fondů v ČR za posledních deset let? 20-30%!! Můžete si to ověřit v ČNB, která mám nad nimi dozor..

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

25. 2. 2011 10:11
Je třeba tu petici napsat na nějakém tvrdším papíře

, nejlépe dřevěném, nebo kovovém, a omlátiti ji vládě o hlavu. Jinak nás okrade do jednoho !!

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

25. 2. 2011 10:44
Re: Je třeba tu petici napsat na nějakém tvrdším papíře

Vy jste se taky těšil na 13.důchod který nevyšel, že? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1855x
Učitel na gymnáziu, hospodářský historik a komunální politik. Angažuje se v místní politice v Praze 7. Zorganizoval například úspěšné referendum za nepředraženou radnici, kterým se podařilo ušetřit 500 milionů korun. Nyní se snaží společně s dalšími uspět v komunálních volbách s hnutím PRAHA 7 SOBĚ - www.PRAHA7SOBE.cz, aby se ušetřené peníze nerozházely jinak. www.facebook.com/praha7sobe

Seznam rubrik