Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kvetuska55

7. 2. 2011 14:23
Pro autora

Prosím napište mi, která generace si za uplynulých 100 let užila svých úspor, včetně investic do nemovitostí. Nemyslíte, že nejjistější investice je do vlastních potomků?

0 0
možnosti

petr66

7. 2. 2011 18:45
Re: Pro autora

Četl jsem povídku, dle které hospodář vydělá 3 dolary. Zdá se to hodně, ale hospodář říká:dolar vracím, dolar půjčuj, a za třetí žiji. Dolar vracel rodičůma dolar pujčoval dětem.  Pozoruju, že dnes lidem vadí vracet a půjčovat nechce snad nikdo.

0 0
možnosti

Kvetuska55

7. 2. 2011 14:21
Státní důchodové fondy a úspory na stáří

Četla jsem návrh Bezděkovy komise (jedním z členů je pan Rusnok) na zřízení povinného spoření do státních fondů.Tyto fondy budou investovat prostředky do státních dluhopisů,tedy stát vycucne peníze a fond si uloží státní dluhopisy,tedy ve fondu bude dluh.Protože stát za celých dvacet let vytvořil dluh přes bilion korun a umořuje ho vydáváním dalších dluhopisů,hlava mi to nebere.Fond bude kumulovat dluh a případné výplaty lidem,kterým vznikne nárok na důchod, bude nucen vyplácet vklady nově nastupujících členů.Pokud se nemýlím, je tohle "letadlo" a jako takové je ve všech civilizovaných zemích trestné.

0 0
možnosti

nicjmeno

7. 2. 2011 13:41
Zasílám odkaz bez komentáře

Následující odkaz mluví sám za sebe: http://new.seniorklub.cz/?q=node/373

0 0
možnosti

petrph

7. 2. 2011 12:51
možná se jenom podívat

Jak tato vláda vyřešila stavební spoření.Prohlásila, že vyplácené státní příspěvky jsou zbytečně moc velké a zdanila je 50%.

Co asi bude nějaké příští vládě vadit,aby prohlásila, že ona 4% na dluhopisy jsou moc, a při vyplácení důchodcům z fondům je taky zdanila  50%ty?

0 0
možnosti

Stará kára

7. 2. 2011 11:01
Prosím, návrh se vám nelíbí. Jaké řešení navrhujete

Řešením samozřejmě není nesmyslné tvrzení, že ještě za dvacet let bude ve stávajícím systému dost peněz.

Tož -  n a v r h u j t e.

0 0
možnosti

nicjmeno

7. 2. 2011 13:42
Re: Prosím, návrh se vám nelíbí. Jaké řešení navrhujete

M8M ŘEŠENÍ! Omezit korupci a hned bude nejen na důchody, ale i na kvalitní lékařskou péči!!

0 0
možnosti

zuzanazuzana

7. 2. 2011 9:03
pane,

Vaše nedůvěra k fondům je normální, ale jestliže nemáte peníze ve strožoku, tak je máte asi v bance. Myslíte, že je v tom nějaký rozdíl? A když Vás nikdo nebude nutit si povinně spořit na důchod, tak až půjdete do důchodu budete ječet, že máte malý důchod. a KDO to zaplatí, aby Vám ho zvýšili - ty odpovědní. Takže vy všechno prožerete a pak budete požadovat po jiných zvýšení důchodu. To je mantra levice.

0 0
možnosti

Jan Čižinský

7. 2. 2011 9:38
Re: pane,

Vážená paní, rozumný člověk peníze nemá ani ve štrozoku ani v bance, ale investuje je. Může je investovat do dětí, do nemovitostí, prostě kam uzná za rozumné...

Nutit lidi povinně spořit je právě produktem levicového myšlení. Stát mně, ale ani Vám nevěří, že jste schopná o svých penězích rozhodovat. Vám to nevadí, mně to vadí.

Pokud si jste jistá, že v případě spoření ve fondech budou všichni se svým důchodem spokojeni, pak o připravované reformě víte velmi málo.

Peníze jsem nechtěl prožrat, ale investovat podle sebe. To je mnohem odpovědnější, než nutit odpovědné, aby spořili do takových fondů, z nichž jeden minulý týden ve Velké Británii zkrachoval.

0 0
možnosti

BořekŠikula

7. 2. 2011 8:40
Poněkud mimo...

Nedůvěru k fondům chápu, moji prarodiče patřili ke generaci, jejíž důchodové připojištění skončilo místo výplaty na vázaných vkladech a posléze v komunistickém chřtánu měnové reformy.

Nicméně: čistička není Drobilův průšvih, tomu to hodili na hlavu, ale zdědil to po předchůdcích.

A důchody mají jediné řešení, při které je potom celkem jedno, jak se budou financovat - to by totiž musely rodiny mít nejméně 2 děti a pak by to dokonce i mohlo více méně zůstat. Když se výdělečně činné obyvatelstvo blíží k průměru 1 dítě na rodinu, tak jedna další rodina musí živit 4 své důchodce - to je prostě příliš.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS